Per què ningú somriu a les fotos antigues?

Alguna vegada has mirat una fotografia antiga i t'has preguntat per què tothom està tan seriós? La resposta, tot seguit!

❗Toca o clica les imatges per veure-les més definides


És totalment cert que a les fotos antigues ningú somreia. El posat sempre era seriós, reflexiu o fins i tot melancòlic. Un contrast enorme amb les fotos d'èpoques més recents. A què és deu això?

Hi ha diverses raons per les quals la gent no somreia a les fotos antigues:

Temps d'exposició llarg

A les primeres fotografies, el temps d'exposició era molt llarg, de diversos minuts, fet que dificultava mantenir un somriure durant tant de temps sense moure's, ja que això podia resultar en una imatge borrosa. I sempre es feien en forma de retrats personals o familiars.


Cost i seriositat

Fer-se una fotografia era un esdeveniment important i costós. Per aquesta raó, les persones tendien a adoptar expressions més serioses per reflectir la solemnitat de l'ocasió. Durant molt de temps, només les famílies acomodades s'ho podien permetre en ocasions especials.

Normes culturals

En moltes cultures un rostre seriós era considerat més apropiat per a retrats. Somriure es podia veure com una actitud poc formal o frívola, o com una característica de classe baixa. Els somriures més amples, a més, es podien associar amb la bogeria, la disbauxa i l'embriaguesa. 


Concepció de l'art

En pintura i altres formes d'art, els retrats solien mostrar expressions serioses. Aquest costum es va traslladar a la fotografia, que inicialment va seguir les mateixes pautes artístiques.

Però tot va canviar 

Amb el temps, a mesura que la tecnologia de la càmera va millorar i es va popularitzar, les fotografies es van convertir en una activitat més comuna i espontània, i a l'abast de més gent. Això va provocar que el somriure fos més habitual en les imatges. 



Veus una errada? Fes-m'ho saber!

EL GAT SABERUT

Les entrades més populars de la darrera setmana

La Il·lustració

El "descobriment" d'Amèrica

Els cavallers medievals

Introducció a l'edat mitjana

Els ibers